Honda moet Britse productie stilleggen

Alle nieuws en informatie, afkomstig van of over Honda.
Gebruikersavatar
Axial63
Berichten: 64
Lid geworden op: ma 17-08-2015, 22:24
Woonplaats: Emmen

Honda moet Britse productie stilleggen

Bericht door Axial63 »

Problemen in toelevering
Honda moet Britse productie stilleggen

Honda heeft noodgedwongen de productie in de Britse fabriek in Swindon stilgelegd. Er is een probleem met de toelevering van onderdelen.

De fabriek in Swindon, waar Honda de Civic en verschillende motoren bouwt, kon al na één dag draaien in 2021 de deuren weer sluiten. Dat meldt Reuters. Op maandag was er nog productie, dinsdag en woensdag ligt de boel stil. Er is een tekort aan onderdelen. Daarvoor worden verschillende oorzaken genoemd. De pandemie is de grootste. Daardoor zouden er wereldwijd tekorten zijn ontstaan aan onderdelen die onder meer naar Swindon gaan én zou het vervoer dermate verstoord zijn dat er ook verschillende containers nog niet op de plaats van bestemming zijn.

Een andere reden is uiteraard de Brexit. Het 'hamsteren' van onderdelen voorafgaand aan de Brexit leidt nu tot een tekort bij Honda. Waarschijnlijk gaat het dan om universele onderdelen die door concurrerende fabrikanten en masse zijn ingeslagen om productievertragingen te voorkomen. Honda verklaart donderdag de productie weer op te willen starten. Een ingewikkeld begin van een sowieso al droevig jaar voor de fabriek in Swindon. Dit jaar trekt Honda de stekker er namelijk uit.

Bron: Autoweek
groet, Alex

Afbeelding HCH, Galaxy Grey Metallic, 2008

Afbeelding Toyota Prius, Abyss Grey Metallic, 2012
Plaats reactie

Terug naar “Nieuws & Informatie”