Een nieuwe Insight rijder er bij.

Voor alle Honda Hybrid rijders èn mensen die een Honda Hybrid in bestelling hebben staan.

Een nieuwe Insight rijder er bij.

Postby Hoofdnoorman » 10 Apr 2018 23:59

Hallo, ik wil mij hier even voorstellen.
Mijn naam is Rudy, 60 jaar en woon in Deventer.
Ik ben van het allereerste begin dealer geweest van Honda auto's tot ongeveer halverwege de jaren 90 waarna wij als Honda Specialist zijn verder gegaan. Ondertussen ben ik alweer een aantal jaren een garagehouder in ruste en verdoe mijn tijd door met een camper door de wijde wereld te trekken.
Zelf heb ik vrijwel mijn hele leven dus Honda gereden. Meestal waren dat Demo auto's. Na de verkoop van mijn bedrijf heb ik voornamelijk de Civic gereden.
Enfin, in juli afgelopen jaar, trok mijn Civic het niet meer. Ik had een Zwitsers exemplaar uit 1995 met alle mogelijke opties toen ter tijd. De lagers zijn er uit gelopen en werd het tijd voor wat anders. Het is een Insight geworden uit 2012 met 130.000 op de teller. Goed onderhouden door mijn vroegere collega's/concurrenten uit Almelo en Rotterdam.
Ik heb geen inkomen en leef van de verhuur van mijn voormalige bedrijfspand. Dat is geen vetpot maar gaat prima als je de eisen niet te hoog stelt. De vrijheid om te reizen is mij belangrijker geworden dan de drang om te werken.

De Insight is zwart. Helaas zat hij onder de steenslag. Het heeft mij bijna twee dagen gekost om de putjes weer "onzichtbaar" bij te werken met het mij voorhanden "Stone chip repair system" van Innotec. Ik ben een aantal jaren agent geweest van Innotec terwijl ik in Noorwegen woonde. Vandaar ook mijn forumnaam. Vrienden noemden mij de Noorman. Als forumnaam was hij altijd en overal al in gebruik. Het is dus Hoofdnoorman geworden.

De Insight heeft na de aanschaf door mij 300 kilometer gereden. Ik ben vrijwel onmiddellijk weer vertrokken met de camper naar Spanje en pas 3 weken geleden thuis gekomen. Toch heb ik voor mijn vertrek naar Spanje nog een lader/ballancer gebouwd voor de Gen 2 Insight. Mede door diverse topics die ik las op het Amerikaanse forum, mijn gesprekken met ex collega's en de wetenschap dat in America laders in gebruik waren van diverse merken, vroeg ik mij af of het zinvol was om de "State of charge" op niveau te houden. Gezien de prijzen van de Amerikaanse laders heb ik besloten er zelf eentje te bouwen. Ondertussen kan ik zeggen dat deze zijn werk goed heeft gedaan. Ik heb er een topic over gestart aldaar. Het viel daar niet bij iedereen in goede aarde dat ik het geheel voor pakweg € 50,- gebouwd heb. Ergens deze week zal ik die Amerikaanse bijdrage hier op het forum plaatsen.

Als eerste ben ik door Red Devil opmerkzaam gemaakt op het bestaan van dit forum. Mede door een paar frases in de communicatie tussen Red Devil en mij, een aantal opmerkingen die ik in de afgelopen weken hier op het forum heb gelezen en de kennis die ik nog bezit, heeft mij doen besluiten om mij aan te melden om een stukje te gaan schrijven over het harder oppompen van de banden als aanbevolen door de Honda leverancier. Dit stukje maak ik verder direct nog af.

Persoonlijk hoop ik zelf ook een beetje wijzer te worden. Ook kennis verstompt. Het lijkt bij mij zelfs harder te gaan dan wenselijk. :D
Verder hoop ik toch wat te kunnen bijdragen aan dit forum.
Vriendelijke groet,
Rudy
User avatar
Hoofdnoorman
 
Posts: 13
Joined: 10 Apr 2018 23:13
Huidige auto: Honda Insight Hybrid

Re: Een nieuwe Insight rijder er bij.

Postby RedDevil » 11 Apr 2018 12:49

Hallo Rudy,

Welkom! En dank voor je bijdrage, heel interessant.

Ik overweeg het onderstel van mijn Insight te laten onderzoeken (linksvoor hangt een centimeter of 2 lager dan rechtsvoor!?!) en uitlijnen en sowieso meer geluidsisolatie aan te laten brengen.
Ik heb tinnitus (permanent oorsuizen) en na een lange rit is het meestal erger. Hoe stiller de auto hoe beter.
Heb je advies waar ik het beste terecht kan?

Vriendelijke groet,
Bart
2011 HIH Elegance Image => Image over 160.934 km.
Image
User avatar
RedDevil
 
Posts: 670
Joined: 23 Oct 2012 20:49
Location: A2, A12, A27
Huidige auto: Honda Insight Hybrid Elegance met Accord toeter, grille block, Green Oil, Waxoyl, UltraGauge, LED & Xenon

Re: Een nieuwe Insight rijder er bij.

Postby Hoofdnoorman » 11 Apr 2018 20:48

Vijfendertig jaar geleden hebben wij als gezamelijke autodealers in Deventer en in samenwerking met de Bovag een eigen "Dienstencentrum" opgericht. Vooral de onderwerpen banden, uitlaten, uitlijnen en autoelectriciteit werden daar uitgevoerd. Hiervoor hadden wij de beschikking over een paar uitstekend opgeleide mensen. Helaas is het initiatief van korte duur geweest en zijn de medewerkers later in eigen beheer verder gegaan. Zowel persoonlijk als zakelijk heb ik nog steeds contacten daar en weet dat het een uitstekend uitlijncentrum is.
Maar er zullen er meer zijn in Nederland.
Ik geef je even de naam per PB, want ik weet niet of dit hier via het forum mag.
Vriendelijke groet,
Rudy
User avatar
Hoofdnoorman
 
Posts: 13
Joined: 10 Apr 2018 23:13
Huidige auto: Honda Insight Hybrid

Re: Een nieuwe Insight rijder er bij.

Postby RedDevil » 11 Apr 2018 23:11

Dank voor de tip. Ik heb de site bekeken en het ziet er goed uit ook.
Het lijkt mij geen enkel probleem om die zaak te noemen. Wetende wat jouw kennis en achtergrond is is dan meteen een hele moooie aanbeveling :)

Ik zoek nog naar geluiddemping, maar heb inmiddels een en ander gevonden. Dempende matten op de wielkasten... Moet ik zelf kunnen, zelfs met mijn 2 linkerhanden.
Of misschien toch die Pattex nadenlijm waar Rode Schicht het over had. Een strakker stuurgedrag en minder geluid, wie wil dat nou niet? ;)
2011 HIH Elegance Image => Image over 160.934 km.
Image
User avatar
RedDevil
 
Posts: 670
Joined: 23 Oct 2012 20:49
Location: A2, A12, A27
Huidige auto: Honda Insight Hybrid Elegance met Accord toeter, grille block, Green Oil, Waxoyl, UltraGauge, LED & Xenon


Return to Honda Hybrid rijders

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest