Page 1 of 1

Nieuw lid

PostPosted: 17 Jul 2017 06:20
by ppassie
Even voorstellen
Mijn naam is Pascal Loonen, 41 jaar en Software Engineer van beroep (C++) en ik heb een paar weken geleden een Honda Civic Hybrid uit 2008 gekocht met 130k op de teller.
Deze auto is tot 80k bij de Honda dealer in onderhoud geweest, en daarna bij een lokale dealer. Het eerste wat ik dus gedaan heb, omdat ik alleen bewijs had van CVT oliewissel bij 80.000 en het vervangen (nog net onder garantie door Honda) van de IMA accu in 2016. Dat laatste is voor mij ook de reden geweest om voor deze te kiezen.

Ik doe bijna al het onderhoud en reparaties zelf. Als eerste heb ik dus de CVT olie ververst (orginele Honda olie), de motorolie (0W20, net water), luchtfilter, oliefilter en bougies (sjezus, wat zijn die krengen duur. En dan ook nog 8 stuks...) en 4 nieuwe all season banden.

Verder heb ik wat pech gehad met de airco. Toen ik hem kocht deed deze het wel, maar niet zo "krachtig" Ik ging er van uit dat het koude middel wat laag stond (R134A). Maar helaas was de condensor kapot. Geen idee hoe ik hier foto's moet plaatsen, anders zou ik hem laten zien. Doordat de condensor kapot was, was de radiateur ook beschadigd en is deze ook vervangen. (totaal meer dan 500 euro). De airco specialist vertelde mij dat er vaker Civics met dit probleem binnen kwamen.... Maar op het forum kom ik er geen vinden.

Verder rijdt de auto zalig. Een CVT is voor mij toch wel de ultieme versnellingsbak. Wij hebben nog een kleine Kia Picanto met een conventionele automaat, maar dat is behelpen vergeleken met een CVT :)

Ik zal hier geregeld rondhangen :)

Re: Nieuw lid

PostPosted: 17 Jul 2017 07:14
by EcoDriver
Welkom !

Johan

Re: Nieuw lid

PostPosted: 17 Jul 2017 13:39
by huisboom
Welkom hier en veel plezier met je aankoop.
Gr Carlo Huisman.

Re: Nieuw lid

PostPosted: 25 Jul 2017 10:15
by Wimbert
Welkom op dit prachtige forum:)

Re: Nieuw lid

PostPosted: 25 Jul 2017 20:27
by sch1ppert
Welkom op het forum! Veel plezier met de auto.

Dat de radiator kapot gaat doordat de condensor kapot is, en het vaker voorkomt is echt onzin. :lol: Het enigste wat
er gebeurt is dat er lamellen loskomen uit de condensor maar ik heb nog nooit meegemaakt dat daardoor de radiator lek gaat,
en ik heb er al genoeg vervangen, ook bij de civic hybrid.