HJH verbruik via Spritmonitor.de

Eigen ervaringen met het rijden, autotests en het verbruik van de Jazz Hybrid.

HJH verbruik via Spritmonitor.de

Postby Bennink » 08 Aug 2011 08:51

Inmiddels zijn er een redelijk aantal personen die het verbruik van hun HJH bijhouden via Spritmonitor. Zonder er een wedstrijd van te willen maken lijkt het me leuk en nuttig voor toekomstige HJH rijders om in 1 post zo veel mogelijk verbruikcijfers te verzamelen. Wil je jouw verbruiks grafiek ook in het lijstje hebben? Post dan de BBCode van Graphic 1 (standaard) en een moderator) zal hem toevoegen aan de eerste post om het overzichtelijk te houden. (Zie voorbeeld HCH)

  • Dick, HJH Elegance Image
  • JeroenE, HJH Elegance Image
  • paja1505, HJH Elegance Image
  • Dennis, HJH Elegance Image
  • MyHCH, Jazz 1.2 StyleMode Image

Image

Een account aanmaken is gratis. Dat kan via www.SPRITMONITOR.de.
Last edited by MyHCH on 28 Apr 2012 14:37, edited 6 times in total.
Reason: 2012-04-25 google charts toegevoegd
Reed Insight: Image
Rijdt nu: Renault Mégane.
User avatar
Bennink
Administrator
 
Posts: 3811
Joined: 10 Jun 2008 18:02
Location: Deventer
Huidige auto: Renault Megane

Re: HJH verbruik via Spritmonitor.de

Postby JeroenE » 08 Aug 2011 09:23

Wegens een blessure kan ik al een tijdje geen autorijden*, dus er staan nog niet zoveel tankbeurten op als ik normaliter zou hebben. Desondanks mag je die van mij er ook wel bij zetten:
Code: Select all
[URL=http://www.spritmonitor.de/en/detail/452999.html] [IMG]http://images.spritmonitor.de/452999.png[/IMG] [/URL]


* Om het positief te blijven zien: ik rij in ieder geval ook geen schade ;)
2011 HJH Elegance : Image => Image
2006 Mitsubishi Colt: Image => Image
JeroenE
 
Posts: 84
Joined: 17 Apr 2011 08:13
Location: Amersfoort
Huidige auto: Honda Jazz Hybrid

Re: HJH verbruik via Spritmonitor.de

Postby paja1505 » 28 Dec 2011 10:07

Ik kom in de verste verte niet aan zulke lage verbruikscijfers !
Misschien moet ik nog leren omgaan met een CVT - automaat en een hybride auto en
is het ook zo dat ik hem nog maar sinds 14 december heb;

Maar mijn verbruik zit op 6,8 L ( volgens de boordcomputer !) en dit ondanks het feit dat de
airco bijna nooit opstaat en ik een echt wel slaapverwekkende rijstijl heb maar dit wel meestal over korte afstanden!

Kan mij iemand een paar praktische tips geven om het verbruik te drukken ?

Waarvoor dank! :)
<a href="http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/491890.html" target="_blank">4,78 <img src="http://images.spritmonitor.de/491890.png" alt="Spritmonitor.de" border="0">
paja1505
 
Posts: 16
Joined: 28 Dec 2011 09:56
Location: Maasmechelen ,Belgie
Huidige auto: Honda Jazz Hybrid Elegance Limegreen

Re: HJH verbruik via Spritmonitor.de

Postby Dennis » 29 Dec 2011 10:59

Het lukt mij ook niet om deze lage verbruikwaardes te krijgen.
Maar komt ook wel omdat ik niet vele op 80km wegen rijd.
Zit voornamelijk in de stad of snelwegen.
Jazz Hybrid 2011: Image
Dennis
 
Posts: 20
Joined: 30 Oct 2010 15:17
Huidige auto: Honda Jazz Hybrid Elegance Saphire Blue

Re: HJH verbruik via Spritmonitor.de

Postby JeroenE » 29 Dec 2011 11:57

Ik rij kleine stukjes in de stad en veel op de snelweg (ongeveer 90 kilometer enkele reis). Ik mag maar ongeveer de helft van de afstand 120 km/h de rest is een lagere snelheid (ligt ook aan de drukte, soms mag ik nog minder lang 120 rijden). Ik rij wel vaak een stuk over provinciale wegen als de snelweg stil staat. Dat is overigens niet altijd sneller vanwege de verkeerslichten, maar het is in ieder geval een soort "gegarandeerde" tijd terwijl je op de snelweg maar moet afwachten of je 5 of 10 minuten stilstaat.

Wat bedoel je precies met korte afstanden? Zo kort dat je beter de fiets had kunnen nemen? ;)

Algemene tips: rij niet hard. Als je 80 rijd is het verbruik echt stukken lager dan wanneer je 120 rijd. Niet dat ik je wil aanraden op de snelweg 80 te gaan rijden, maar je moet dus ook geen 160 gaan rijden omdat je toch een "zuinige" auto hebt. Ik rij meestal de maximum snelheid, maar ik wil ook wel eens iets langzamer rijden als ik daarmee het idee heb dat ik dan gelijkmatiger rij. Vaak moet je op de linkerbaan remmen, bijna tot stilstand komen, dan weer optrekken en 400 meter verder weer remmen enzovoorts. De rechterbaan wil dan wel langzamer rijden, maar vaak hoef je daar minder te remmen en optrekken. Soms is het zelfs sneller, maar dat is niet altijd zo. Ik probeer altijd een beetje op vrachtwagens of andere "herkenbare" auto's te letten om te zien welke baan sneller rijdt. Als je dat maar vaak genoeg doet dan merk je vanzelf of het handig is bij dat ene knooppunt rechts of links te gaan rijden. Niet iedere keer van baan wisselen, meestal ben je dan uiteindelijk langer bezig (zie het beginstuk van de film Office Space).

Deze week is het verkeer erg rustig en rij ik dus meer op de snelweg en kan ik daar ook beter doorrijden (dus echt 120 rijden ipv dat je maar 100 kan vanwege mensen die voor je rijden). Dat zie je gelijk in het verbruik op de meter.

Laat het gas los als je ziet dat je binnenkort gaat remmen. Je verbruikt dan geen benzine meer en de accu wordt weer opgeladen.

Als je remt begin dan vroeg en rem "zachter" ipv laat beginnen en vol in de ankers gaan. Als je rustig remt laden de accu's op, als je te "hard" remt dan gaan de remklauwen werken en wordt er dus bewegingsenergie omgezet in warmte ipv elektriciteit. De remklauwen gaan trouwens sowieso werken als je onder de ongeveer 20 km/h komt. Je kan dat zien aan de wijzer van de hybride accu (alleen kijken als het kan dus wel blijven opletten voor het verkeer wat voor je ook aan het remmen is).

Ik ben er nog niet achter of het nu nuttiger is om heel snel op te trekken zodat je heel snel op snelheid bent of om het "gewoon te doen". Heel rustig optrekken lijkt in ieder geval niet zuiniger te zijn omdat je dan erg lang bezig bent met extra verbruiken.

Ik rij altijd in de eco stand omdat ik het verschil niet echt merk en eco zou zuiniger moeten zijn :)

De laatste tijd is mijn verbruik wel toegenomen vanwege winterbanden, temperatuur (motor is langer koud, lucht is dichter dus moeilijker door heen te komen etc).

Ik vind de boorcomputer niet echt nauwkeurig, hij wijkt toch behoorlijk af van de metingen op spritmonitor.de.

De verbruiksmeter van de Honda vind ik ook niet echt heel handig. Je hebt alleen een gemiddelde over de afstand op de teller (wel een A en B afstand), maar het huidige verbruik gaat met balkjes waarbij je het verschil tussen 5 en 10 wel kan zien, maar tussen 5,0 en 5,2 niet.

Tevens stoort het mij dat de motor moet lopen om de laatste waardes te bekijken. Ik parkeer meestal achteruit in en dan slaat de motor dus niet meer automatisch af als je stopt. Als ik de waardes wil opschrijven (moet ik sowieso vanwege bijhouden kilometer registratie) dan staat de motor nog een tijd te draaien terwijl dat helemaal niet nodig is. Maar goed, dat zijn dan een (kleine) frustraties van mij en maar zijdelings met zuinig rijden te maken ;)
2011 HJH Elegance : Image => Image
2006 Mitsubishi Colt: Image => Image
JeroenE
 
Posts: 84
Joined: 17 Apr 2011 08:13
Location: Amersfoort
Huidige auto: Honda Jazz Hybrid

Re: HJH verbruik via Spritmonitor.de

Postby paja1505 » 30 Dec 2011 16:40

Beste JeroenE , bedankt voor de nuttige tips , ik zal ze zo snel mogelijk in praktijk proberen om te zetten!

- Anticiperen en tijdig afremmen doe ik al zo goed en kwaad als het kan.
-Rustig gas geven en vlot mee gaan met het verkeer , zonder al teveel horten en stoten , ook.
- De korte stukjes zijn gemiddeld tussen 5 a 10 km en zeer goed doenbaar met de fiets maar door tijdsdruk ben ik bijna verplicht
om ze met de auto te doen , tot mijn grote spijt en schande :oops:
-Ik probeer ook zo weinig als mogelijk de airco en andere energievreters aan te zetten
en toch kom ik niet aan die verbruikscijfers!

Mag ik je vragen hoeveel km jij gemiddeld uit een volle tank haalt want toen de benzinemeter oplichtte in het dashboard
had ik ongeveer 630 km gereden en ik heb geen flauw idee of dit veel of weinig is.
Morgen ga ik tanken en kijk ik eens hoeveel liter ik er ongeveer nog bij krijg en dan zal ik mijn beste wiskunde eens van onder het stof halen
om een simpele berekening te maken :)

Vriendelijke groeten uit Belgie
Misschien een domme vraag maar heeft de HJH ook een soort van inrijperiode?
<a href="http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/491890.html" target="_blank">4,78 <img src="http://images.spritmonitor.de/491890.png" alt="Spritmonitor.de" border="0">
paja1505
 
Posts: 16
Joined: 28 Dec 2011 09:56
Location: Maasmechelen ,Belgie
Huidige auto: Honda Jazz Hybrid Elegance Limegreen

Re: HJH verbruik via Spritmonitor.de

Postby JeroenE » 31 Dec 2011 05:29

Tja, dat zijn wel erg korte stukjes. Daar me is het altijd lastig zuinig te rijden omdat het natuurlijk gewoon even duurt voor de motor warm is (en op zijn zuinigst). In Nederland is er wel eens door organistaties geroepen dat je tot ongeveer 5 km met de fiets meestal sneller bent. Helaas kan ik dat zo snel niet meer terug vinden, maar het komt er op neer dat je met de fiets vaker "rechtstreeks" kan rijden en met de auto een omweg moet nemen en je met een auto vaak vaker voor het verkeerslicht staat. Dat is natuurlijk wel erg specifiek voor Nederland (en dan met name de stad waar de meeste korte ritten plaats vinden) dus ik weet niet hoe dat in België is.

Het klopt hier in ieder geval wel redelijk. Naar de binnenstad ben je sneller op de fiets omdat je dan niet "om" hoeft te rijden via de ringweg. Bovendien kan je met de auto niet echt in de binnenstad komen. Je kan wel vrij ver komen, maar daar kan je nergens parkeren dus moet je aan de rand parkeren in de parkeergarages en verder lopen. Met de fiets mag je veel verder de binnenstad in en kan je "verder" in de stad je fiets kwijt.


Volgens mij heeft een Honda niet echt een specifieke inrij periode, al heeft de garage wel aangeraden de eerste kilometers niet flink te gassen.

Als je op het icoontje van spritmonitor klikt kan je al mijn tankbeurten zien ;) In het begin heb ik een paar keer echt rustig gereden (dus nooit harder dan 100 etc). Daarbij heb ik een keer 700 kilometer gereden. Het lichtje is toen wel een kilometer of 50 aan geweest. Ik had op het forum al gelezen dat hij vrij vlot aangaat dus dat het wel zou moeten kunnen.

Ik rij nu meestal tussen de 530 en 550 kilometer voor ik ga tanken. Toevallig gisteren 536 km gereden. Het lichtje was toen al ongeveer 20 km aan. Meestal gaat er dan tussen de 28 en 32 liter in de tank. Er zou 40 liter in totaal in moeten zitten dus ik zou er net wel/net niet nog wel een keer mee heen en weer moeten kunnen. Ik tank namelijk meestal vlak bij de zaak, daar zit een benzinestation waar ik een tankpasje van heb. Maar ik heb geen zin om zonder benzine langs de kant te staan dus ik tank wat eerder. Als het aan mij had gelegen had er een tank van 100 liter in gezeten, dan kan ik wat langer door rijden. Maar ja, dat zit in dit soort "kleine" auto's meestal niet.

630 km voor het lichtje aan gaat vind ik in ieder geval niet echt onzuinig , dus ik ben benieuwd hoeveel je dan precies in de tank gaat krijgen. Vanaf morgen mag ik ook prive rijden met de auto (je kan in Nederland alleen per kalenderjaar wisselen, tenzij je voor het hele jaar alsnog bijtelling wil betalen). We zullen zien of dat nog "slecht" is voor het gebruik.

NB als je gaat tanken dan moet je even opletten: de auto reset vanzelf kilometer stand A. Ik gebruik die dus voor de "tank"-afstand en je moet dus voor je gaat tanken de stand opschrijven. Ik schrijf tegenwoordig ook de gemiddelde snelheid en het verbruik op. Je moet daarvoor wel een paar keer bladeren door de info schermpjes. De B-stand gebruik ik voor de ritten op zich (die moet je van de Nederlandse belastingdienst apart noteren om te bewijzen dat je niet prive in de auto rijd). Met deze stand kan je iets nauwkeuriger zijn omdat je per 100 meter kan ien hoeveel je gereden hebt, terwijl de algemene kilometerteller alleen per kilometer telt. Het zal niet veel schelen maar toch ;)

Ik tank meestal tot de pomp afslaat en dan nog een klein beetje erbij. Als je een kwartier staat te hannesen dan krijg je er vast nog een liter bij, maar daar ben ik niet geduldig genoeg voor :lol:

Als je wil kan je makkelijk een account aanmaken bij spritmonitor. Dan kan je bijhouden hoe zuinig je nu echt rijd (beter dan via de boordcomputer) en kan je ook makkelijk met andere rijders vergelijken :)
2011 HJH Elegance : Image => Image
2006 Mitsubishi Colt: Image => Image
JeroenE
 
Posts: 84
Joined: 17 Apr 2011 08:13
Location: Amersfoort
Huidige auto: Honda Jazz Hybrid

Re: HJH verbruik via Spritmonitor.de

Postby MyHCH » 31 Dec 2011 10:20

Graag wil ik even een kleine aanvulling geven op de informatie van JeroenE (die ik overigens helemaal kan onderschrijven).
Het is nu vrij koud buiten (een graad of 5) en dan duurt het ongeveer 2 a 3 kilometer voordat de motor op temperatuur is en het hybride systeem optimaal werkt. Dat heeft vooral te maken met emissie en slijtage: lekker snel opwarmen van motor en katalysator is daarvoor noodzakelijk. Het stop-startsysteem werkt dus de eerste kilometers nog niet. Ook houdt de CVT het toerental net iets hoger (minimaal 1400 ipv 1100 tijdens het rijden) en is het mengsel wat rijker. Dit zorgt ervoor dat je de eerste kilometers een minder gunstig verbruik haalt. Ik denk dat het dan ongeveer op 8 l/100km ligt (maar dat is een heel ruwe schatting en is bovendien afhankelijk van de route die je rijdt). Stel dat je 100 km rijdt waarvan de eerste 2 met 8 l/100km en de rest met 5, dan ligt het gemiddelde op 5,06. Maar wanneer je slechts 10 km rijdt, dan wordt het gemiddelde 5,6. Met 5 km zelfs 6.2. Zo zie je dat een koude start erg doorwerkt op het gemiddelde bij kortere afstanden.
Waarom ik dit opschrijf: wanneer de winter voorbij is en de temperatuur gaat stijgen, dan wordt ook de opwarmtijd korter. Bij 30 graden werkt het hybride systeem al na 300 meter; bij 20 graden na ongeveer 1 km. Het gemiddelde verbruik daalt daarom 's zomers flink, vooral wanneer je korte afstanden rijdt.
2019 Jazz:Image > 2000 km
2017 Jazz:Image over 68.830 km
2014 Civic:Image over 104.094 km
2010 Jazz:Image over 102.170 km
2007 HCH: Image over 83.077 km
User avatar
MyHCH
Moderator
 
Posts: 847
Joined: 23 Jun 2008 18:44
Location: Vleuten
Huidige auto: Honda Jazz 1.5 CVT Dynamic

Re: HJH verbruik via Spritmonitor.de

Postby paja1505 » 01 Jan 2012 10:01

Beste HcH , bedankt voor de deskundige uitleg en ook bedankt aan JeroenE !

Vandaag ben ik dus voor de eerste keer gaan tanken en dit zijn de resultaten volgens de iPhone app Gas Manager!
Getankt vandaag 35 L aan een prijs van 1,473 € .

633 KM totaal afgelegde afstand , dwz een verbruik van 14,7 km/L.
Gemiddeld verbruik ( volgens boordcomputer !) : 6,8 L
Maar ik moet hier wel bij vermelden dat bij het terug naar huis rijden van mijn tankbeurt het verbruik volgens
de boordcomputer toch gezakt was naar een 5,8 L !


Ik begin ook meer en meer door te hebben hoe gauw ik moet beginnen het gaspedaal los te laten en vlugger te anticiperen
op het verkeer!
Dus ik kijk nu veel naar het icoontje waarin je kan zien wanneer je elektrisch rijdt en weinig en/of geen benzine verbruikt.

Hopelijk ga ik daardoor en door ervaring economisch leren rijden met mijn pride and joy :oops:

PS Ook een heel gelukkig , gezond , vreugde- en liefdevol 2012 toegewenst aan iedereen hier op het forum!!!!!
<a href="http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/491890.html" target="_blank">4,78 <img src="http://images.spritmonitor.de/491890.png" alt="Spritmonitor.de" border="0">
paja1505
 
Posts: 16
Joined: 28 Dec 2011 09:56
Location: Maasmechelen ,Belgie
Huidige auto: Honda Jazz Hybrid Elegance Limegreen

Re: HJH verbruik via Spritmonitor.de

Postby paja1505 » 01 Jan 2012 10:14

Honda - Jazz - Hybrid Elegance

Benzin, BJ 2011, 48 kW (65 PS), Automatik
Dit zijn de gegevens van Spritmonitor.de

User: paja1505


Verbrauch:
5,53 l/100km 633 km und 35 l
CO2-Ausstoß: 129 g/km 633 km und 82 kg
Spritkosten: 8,15 EUR/100km 633 km und 52 EUR

Einträge 1 - 1 von 1
Datum Tachostand Distanz Menge EUR Ø
01.01.2012 633 633,0 35,00

51,56 5,53
< vorherige | 1 | nächste >
Mein Fahrzeug

Betankung hinzufügen (Benzin)
Kosten/Notizen hinzufügen

Weitere Funktionen
Anzeigeoptionen


Keine Betankungen

Keine Kosten

Nur Zeitraum:
von

bisAnzeige
<a href="http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/491890.html" target="_blank">4,78 <img src="http://images.spritmonitor.de/491890.png" alt="Spritmonitor.de" border="0">
paja1505
 
Posts: 16
Joined: 28 Dec 2011 09:56
Location: Maasmechelen ,Belgie
Huidige auto: Honda Jazz Hybrid Elegance Limegreen

Re: HJH verbruik via Spritmonitor.de

Postby JeroenE » 05 Jan 2012 08:02

Op zich valt dat nog wel mee. Je rijdt in ieder geval zuiniger dan mijn laatste tankbeurt ;) Waarschijnlijk de volgende ook wel: de HJH gaf vanochtend een verbruik van 6.8 aan. Misschien heb ik vanmiddag nog storm mee en valt het dan juist weer mee.

Heb jij echt een standverwarming in je auto laten monteren? Dat geeft verder niet, hoor. Iik denk daar ook wel eens aan, maar vergeet het altijd als ik een auto bestel en denk er pas weer aan als ik in de auto zit te bibberen. Die verbruikt natuurlijk ook brandstof en dus zal je minder zuinig "rijden".
2011 HJH Elegance : Image => Image
2006 Mitsubishi Colt: Image => Image
JeroenE
 
Posts: 84
Joined: 17 Apr 2011 08:13
Location: Amersfoort
Huidige auto: Honda Jazz Hybrid

Re: HJH verbruik via Spritmonitor.de

Postby paja1505 » 09 Jan 2012 21:30

Honda - Jazz - Hybrid Elegance

Benzin, BJ 2011, 48 kW (65 PS), Automatik

User: paja1505


Verbrauch:
5,76 l/100km 1.145 km und 66 l
CO2-Ausstoß: 134 g/km 1.145 km und 154 kg
Reifen:
Sommerreifen 5.76 l/100km 1.145 km und 66 l
Fahrweise:
bewußt sparsam 5.76 l/100km 1.145 km und 66 l
Strecken:
Autobahn 6.05 l/100km 512 km und 31 l
Stadt 5.76 l/100km 1.145 km und 66 l
Extras:
Klimaanlage 5.76 l/100km 1.145 km und 66 l
Standheizung 5.76 l/100km 1.145 km und 66 l
Kraftstoffsorte:
Premium Benzin 95 6.05 l/100km 512 km und 31 l
Sonstige 5.53 l/100km 633 km und 35 l
Spritkosten: 8,58 EUR/100km 1.145 km und 98 EUR

Einträge 2 - 1 von 2
Datum Tachostand Distanz Menge EUR Ø
09.01.2012 1.145 512,0 31,00

46,72 6,05
01.01.2012 633 633,0 35,00

51,56 5,53
< vorherige | 1 | nächste >
<a href="http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/491890.html" target="_blank">4,78 <img src="http://images.spritmonitor.de/491890.png" alt="Spritmonitor.de" border="0">
paja1505
 
Posts: 16
Joined: 28 Dec 2011 09:56
Location: Maasmechelen ,Belgie
Huidige auto: Honda Jazz Hybrid Elegance Limegreen

Re: HJH verbruik via Spritmonitor.de

Postby paja1505 » 09 Jan 2012 21:31

JeroenE wrote:Op zich valt dat nog wel mee. Je rijdt in ieder geval zuiniger dan mijn laatste tankbeurt ;) Waarschijnlijk de volgende ook wel: de HJH gaf vanochtend een verbruik van 6.8 aan. Misschien heb ik vanmiddag nog storm mee en valt het dan juist weer mee.

Heb jij echt een standverwarming in je auto laten monteren? Dat geeft verder niet, hoor. Iik denk daar ook wel eens aan, maar vergeet het altijd als ik een auto bestel en denk er pas weer aan als ik in de auto zit te bibberen. Die verbruikt natuurlijk ook brandstof en dus zal je minder zuinig "rijden".


Beste Jeroen , ik ben even technisch als een deurstijl ! Wat bedoel je met een standverwarming? :oops:
<a href="http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/491890.html" target="_blank">4,78 <img src="http://images.spritmonitor.de/491890.png" alt="Spritmonitor.de" border="0">
paja1505
 
Posts: 16
Joined: 28 Dec 2011 09:56
Location: Maasmechelen ,Belgie
Huidige auto: Honda Jazz Hybrid Elegance Limegreen

Re: HJH verbruik via Spritmonitor.de

Postby civicmobiel » 09 Jan 2012 22:00

Standverwarming is een losse kachel op benzine die de auto kan voorwarmen zonder dat de motor loopt.
mmm...even wegdromen....zie wel waar ik kom.........met mijn zwarte BMW 318i M-Pakket .
Image.........Image
User avatar
civicmobiel
 
Posts: 272
Joined: 31 Aug 2011 18:08
Huidige auto: BMW 318i Touring M-Pakket

Re: HJH verbruik via Spritmonitor.de

Postby JeroenE » 10 Jan 2012 07:07

Inderdaad, dat bedoel ik. Ik kom daarop omdat jij bij je tankbeurten heb aangegeven daar gebruik van gemaakt te hebben. Het vinkje heet "Park heating" of "Standheizung" als je de site in het Duits ipv Engels gebruikt.

Gezien je antwoord neem ik aan dat je het dus niet hebt ;) Hoewel verder niet "ernstig" zou ik dat vinkje bij de tankbeurten uitzetten dan klopt de informatie beter :)
2011 HJH Elegance : Image => Image
2006 Mitsubishi Colt: Image => Image
JeroenE
 
Posts: 84
Joined: 17 Apr 2011 08:13
Location: Amersfoort
Huidige auto: Honda Jazz Hybrid

Next

Return to Jazz Hybrid - Verbruik en (rij)ervaringen

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron