Page 1 of 1

Kia Niro

PostPosted: 16 Sep 2016 10:40
by pquist
Inmiddels zijn er steeds meer merken die een hybride leveren (alleen bij Honda is het momenteel erg stil op dit gebied). Een voorbeeld is de Kia Niro. Zie bijgaande test:

http://www.autozine.nl/text/1370.html

Re: Kia Niro

PostPosted: 16 Sep 2016 14:06
by EcoDriver
Ja, heb ik ook gezien. Best aardig. En mag 1300 kilootjes trekken !!

Johan

Re: Kia Niro

PostPosted: 16 Sep 2016 19:46
by MyHCH
Ja, die Koreanen zijn goed bezig. Persoonlijk vind ik de IONIC van Hyundai mooier, de techniek is exact gelijk aan deze Kia. Zie de test http://www.autozine.nl/text/1411.html.

Het valt me op dat met de nieuwe motor in de Jazz (1.3 met directe injectie en Atkinson cycle) de normale Jazz zuiniger is dan de hybride Jazz van enkele jaren geleden. Tijdens een dagje met een leen-Jazz rondrijden gaf de boordcomputer 3,5 l/100km aan :o . Ben overigens erg benieuwd naar de nieuwe Civic en de specificaties van de nieuwe downsize-motoren.

Re: Kia Niro

PostPosted: 16 Sep 2016 20:49
by RedDevil
Ze zijn weg van die 6-traps DSG bak, ze vinden de CVT van Honda maar niks... Eerlijk gezegd ik zou niet meer terug willen naar een 'gewoon' schakelende auto, zeker niet als dat een automaat is.
Daarbij is ie niet bijzonder vlot, de nieuwe Jazz Hybrid met 7 traps DSG was veel vlotter. Maar die ging dus vaak stuk en is nooit buiten Japan geleverd.

De naam van het model vind ik wel leuk. Ik zou 'm Robert noemen. Je weet wel.

Re: Kia Niro

PostPosted: 14 Jul 2017 19:39
by EcoDriver
Deze week me eens verdiept in de Niro. Als opvolger van mijn HIH. Het ziet er eigenlijk heel fraai uit al met al.

Toch jammer dat Honda niet meer dergelijke cominaties van bezinemotor en accuondersteuning levert. De Niro wordt een groot succes in ons landje !

Johan

Re: Kia Niro

PostPosted: 14 Jul 2017 20:03
by RedDevil
Ik zie zelf meer in de Ioniq, als het toch Koreaans moet zijn. En neem je 'm in dezelfde kleur dan zal niet iedereen in de gaten hebben dat je geen Insight meer hebt maar een nieuwe auto ;)

Image

Ik hoop zelf over een jaar of 5 een Ioniq Electric te kopen, of een Tesla Model 3 :)

Re: Kia Niro

PostPosted: 15 Jul 2017 08:19
by EcoDriver
Ja, ook heel fraai!

Volledig elektrisch hoeft voor mij (nog) niet. Eerst maar sterkere accupakketten.

Johan

Re: Kia Niro

PostPosted: 15 Jul 2017 16:30
by RedDevil
Zag er laatst een (Ioniq electric) in het wild, en reed vandaag een heel stuk achter een andere...
In het wit, nagelnieuw, zag ie er geweldig uit. Die zwarte van vandaag was vies en had een vale oranjige strip onderaan bij de achterbumper, zag er vreemd uit.
De Ioniq is er ook als hybrid en als plugin hybrid (nog niet leverbaar), maar de full electric is relatief goedkoop en zal daardoor qua kosten de andere versies makkelijk verslaan, alleen al door de wegenbelasting.

Het was toch al een follow the electric car dag, met een stukje achter een Tesla Model S en een Peugeot Ion. Een watte? Zo een dus:
Image
Een van de allersmalste auto's die met geld te koop is, en nog flink hoog ook. Deze was volledig beplakt met reclame en dat deed 'm geen goed. Mijn vrouw moet 'm niet dus die valt af. :)
Die Tesla, of een Model 3 als die ooit binnen bereik komt... Dromen mag ;)