CRZ Concurent

Alle informatie over de concurrerende modellen van de Honda Hybrid's.

CRZ Concurent

Postby RalfG » 29 Oct 2009 12:09

Honda is al ver met de ontwikkeling van de CR-Z. Dat sportautootje moet hybride-rijden spannender maken. Aartsrivaal Toyota laat dat niet over zijn kant gaan en bereidt een concurrent voor: een coupé-variant van de Prius.

Toyota was van plan om in de nabije toekomst het Prius-programma flink uit te breiden. Er zouden onder meer een mpv en een stationwagen op de planning staan. Inmiddels is het onduidelijk of die plannen nog doorgaan. Er wordt wél gewerkt aan een spannende coupévariant, die de Honda CR-Z de kaas van het brood moet gaan eten. Dat weet het Engelse Autocar te melden.
Op technisch gebied zal de coupé een stuk minder spannend zijn. De auto krijgt namelijk exact de zelfde techniek als de huis-tuin-en-keuken-Prius. Dat betekent een 1,8-liter benzinemotor met 99 pk in combinatie met hybride-techniek. Het duurt dus nog wel even voordat hybride-rijden écht uitdagend wordt.

Bron AUTOWEEK.nl
Honda Insight Hybrid Urban Titanium
Image
Image
RalfG
 
Posts: 304
Joined: 03 Jul 2009 11:01
Location: Holland/Amstelveen
Huidige auto: Honda Insight Hybrid - Elegance - Urban Titanium

Re: CRZ Concurent

Postby BlueHCH » 29 Oct 2009 16:53

Een Prius coupe... laten we 'm minder pretentieus Prius 3 deurs noemen is geen concurrent voor de CRZ. Een Prius 3 deurs is gewoon een 3 deurs gezinsauto. De CRZ kun je met geen mogelijkheid een gezinsauto noemen. Of je moet de beentjes van je kindertjes verkocht hebben... :roll:
BlueHCH
 
Posts: 755
Joined: 25 Jun 2008 05:59
Huidige auto: Honda Civic 1.3 DSi i-VTEC Hybrid


Return to De concurrentie

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron