Vering Civic Hybrid 2010

Vragen, informatie èn discussie over de techniek en het onderhoud van de Civic Hybrid.
Plaats reactie
Unreal100
Berichten: 2
Lid geworden op: vr 20-03-2015, 21:46

Vering Civic Hybrid 2010

Bericht door Unreal100 »

Heeft er iemand tips voor hogere vering voor mijn Civic Hybride 2010.
Elke drempel schraapt ie over het asfalt.
Heb volgende week wel een afspraak bij de dealer hoop aanspraak te kunnen maken op de 3 jaar garantie die bij mijn allrisk verzekering zit .
Mocht dat niet lukken dan wil ik zoiezo hogere vering heeft iemand bruikbare ervaring daarmee.
Alle tips zijn wekom.

Vr Gr Ton

Trouwens zeer tevreden met deze auto verder 1 op 19 haal ik makkelijk...
lincolnpjotr
Berichten: 1
Lid geworden op: do 08-06-2017, 03:16

Re: Vering Civic Hybrid 2010

Bericht door lincolnpjotr »

De oplossing voor de te diep inverende achterveren is oppompbare achterschokdempers aan te brengen. Ik heb de bestaande schokkers vervangen door een set Monroe MA829 met slangen AK29. Dit set zit origineel onder een Ford F150 pickup uit 2000 en heeft precies dezelde boven en onderste (bout) aansluitingen. Ook de langste en kortste lengte schelen maar een twee cm.
Doordat de originele schokkers gasgevuld zijn moet je deze altijd voorzien van minimaal (1) een bar om te voorkomen dat de banden de luchtdruk slangetjes doorslijten bij te diep inveren. De slangenset AK29 is benodigd om de luchtslangen vrij te houden. De plaatrs van de luchtaansluitingen is cruciaal en zit bij andere merken schokkers op een verkeerde plaats.
In principe rijdt ik met een lege achterbank/bak met 2 bar en per persoon voeg ik een bar luchtdruk toe. Ook als je even leeg bent en hij staat op 4 bar heb je gewoon een normale veering maar staat hij alleen achter hoog.
De schokkers zelf zijn iets zachter van demping dan de originele maar door de in te stellen hoogte kom je nooit op de eindstops en kun je gewoon over srempels met 5 personen in de auto, het rijgevoel blijft stevig en is niet nadelig beinvloed.
De montage kost hooguit twee uurtjes en kan met standaard gereedschap zelf gedaan worden. De schokkers komen uit de USA waar ik ze via Rockauto.com heb laten komen voor rond de 200 dollar met een fedex versturing.
Ik heb eventueel meer info en wat foto's als er interesse is.....
Plaats reactie

Terug naar “Civic Hybrid - Techniek en onderhoud”