Aankoop advies

Alle discussie over de Insight Hybrid dat niet past in een ander subforum.

Aankoop advies

Postby tobsie » 01 Mar 2020 18:17

Ik wil graag een Honda Insight aanschaffen. Eentje van 2009/2010 kost nog tussen de 5000 en 8000 afhankelijk van de km stand.
Is een km stand van 180k nog verantwoord. Waar moet ik rekening mee houden als ik er één met een dergelijke km stand zou aanschaffen?

Op zich wil ik er ook wel één met een lage km stand, maar ik wil er graag een trekhaak op voor mijn mountainbike. De Insights met een trekhaak zijn er bijna niet te vinden en de Honda dealer wees me er op dat deze ook niet meer te bestellen zijn (trekhaak wel, maar de speciaal daarvoor gemaakt fietsendrager niet).
tobsie
 
Posts: 3
Joined: 09 Feb 2020 09:49
Huidige auto: Toyota Yaris

Re: Aankoop advies

Postby RedDevil » 05 Mar 2020 11:59

In principe moet een Insight rustig 300,000 km kunnen lopen, de motor is een 8 klepper en draait relatief weinig toeren. Als de CVT olie op schema en correct is vervangen dan loop je weinig risico.

Belangrijk is dat je een goede proefrit maakt, want sommige Insights hebben een pieptoon uit het dashboard rond 100 km/u (zoals de mijne), een fluittoon aan de bovenkant van de voorruit bij 80 km/u bij zijwind (idem) en een wat schokkerig aangrijpen/loslaten van de koppeling rond 15 km/u (had dat, maar verdween na de laatste keer CVT olie vervangen).

Verder is de dynamiek opvallend; de Insight zal in D altijd de lage toeren opzoeken. Zo draait de motor bij 80 km/u maar 1600 toeren en hoor je 'm niet. Geef je dan een beetje gas dan 'schiet' het toerental omhoog naar bijv. 3000, sommige mensen schrikken daarvan en durven bijna geen gas meer te geven. Maar het is natuurlijk niks anders dan een of 2 versnellingen terug schakelen met een handbak. Met 4000 toeren trek je al behoorlijk hard op en ga je nog steeds niet volgas.
Feit is dat ik bijna nooit plank in de Insight, terwijl ik dat met mijn vorige auto's eigenlijk altijd deed.

De zitpositie is ook belangrijk. Je kan de stoelhoogte en stuurpositie aanpassen, dat was nodig ook.
Ik had pas redelijk zicht naar achter nadat ik de binnenspiegel en de stoel allebei flink hoger heb gezet. Voor mijn vrouw is dat nog niet genoeg, die rijdt liever niet met de Insight.

Het is vooral een kwestie van uitproberen en kijken of je met de minpunten kan leven. Ik vind het naadloos optrekken echt geweldig, bijna als een EV, en neem de minpunten op de koop toe.
2011 HIH Elegance Image => Image over 160.934 km.
Image
User avatar
RedDevil
 
Posts: 650
Joined: 23 Oct 2012 20:49
Location: A2, A12, A27
Huidige auto: Honda Insight Hybrid Elegance met Accord toeter, grille block, Green Oil, Waxoyl, UltraGauge, LED & Xenon


Return to Insight Hybrid - Algemeen

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron