Page 1 of 1

links laten openen in nieuw venster

PostPosted: 08 Apr 2010 17:14
by uglymuddah
Dag EB, misschien het overwegen waard om links die op het forum geplaatst worden, die je aanklikt in een nieuw venster te laten openen. Je wordt nu telkens in hetzelfde venster van het forum weggeleidt hierdoor. Ik weet dat ik ook met de re-muisknop kan kiezen om dit zelf te doen maar het is bladert een stuk handiger...
Ik dacht dat je dat vrij eenvoudig in je php instellingen kunt omzetten.

Kijk maar eens wat je ervan vind.

Groenten Uggs

Re: links laten openen in nieuw venster

PostPosted: 09 Apr 2010 03:05
by wlunchi
uglymuddah wrote:Dag EB, misschien het overwegen waard om links die op het forum geplaatst worden, die je aanklikt in een nieuw venster te laten openen. Je wordt nu telkens in hetzelfde venster van het forum weggeleidt hierdoor. Ik weet dat ik ook met de re-muisknop kan kiezen om dit zelf te doen maar het is bladert een stuk handiger...
Ik dacht dat je dat vrij eenvoudig in je php instellingen kunt omzetten.

Kijk maar eens wat je ervan vind.

Groenten Uggs


Tip: Los van of het handig is of niet, je kunt je middelste muis knop gebruiken om links te openen in een nieuwe tab en als je een tab snel wilt afsluiten kan je met je middelste muis knop op de tab (hoeft niet op het kruisje) te klikken.

Re: links laten openen in nieuw venster

PostPosted: 09 Apr 2010 06:39
by Bennink
Goeie tip, Uggs. Dacht dat dat al standaard gebeurde, maar ik klik (net zoals wlunchi al aangaf) altijd al met mijn scrollwheel op links. Overigens: het trucje met scrollwheel werkt niet bij alle browsers.

Re: links laten openen in nieuw venster

PostPosted: 09 Apr 2010 07:24
by Hondahok
Ik klikte ook altijd rechts om een nieuw tabblad te openen, dat met het scrollwieletje werkt als een tierelier. Ook het sluiten bedankt voor de tip. Je bent nooit te oud om te leren. :D

Re: links laten openen in nieuw venster

PostPosted: 09 Apr 2010 09:59
by HCH-CH
Ik gebruik Firefox. Daarmee kun je met control en klikken ook meteen een nieuw tabblad openen (zelfs op de achtergrond)
ch

Re: links laten openen in nieuw venster

PostPosted: 09 Apr 2010 10:13
by wlunchi
Bennink wrote:Goeie tip, Uggs. Dacht dat dat al standaard gebeurde, maar ik klik (net zoals wlunchi al aangaf) altijd al met mijn scrollwheel op links. Overigens: het trucje met scrollwheel werkt niet bij alle browsers.


Net met IE 8 en Chrome geprobeerd en die doen het ook met scroll klik. Ik weet wel dat het bij mijn ouders niet doet op hun Toshiba laptop, daar krijg je een task switch gebeuren ,waarschijnlijk van de pre-installed meuk van Toshiba ofzo.

Re: links laten openen in nieuw venster

PostPosted: 09 Apr 2010 10:18
by Bennink
Je browser moet tabbladen ondersteunen en je scrollwheel moet natuurlijk lekker werken :roll: Pre-installed meuk is irritant.

Re: links laten openen in nieuw venster

PostPosted: 09 Apr 2010 12:14
by uglymuddah
wlunchi wrote:Tip: Los van of het handig is of niet, je kunt je middelste muis knop gebruiken om links te openen in een nieuwe tab en als je een tab snel wilt afsluiten kan je met je middelste muis knop op de tab (hoeft niet op het kruisje) te klikken.


Ha! Wat handig!! :D Ik heb thuis een Logitech MX700 met een heel aantal knoppen maar dat had ik nog nooit geprobeerd! Ik kan wel lekker voor en achteruit met de muisknoppen en dat is ook erg fijn bladeren. Maar die tip van jou is lekker!

Re: links laten openen in nieuw venster

PostPosted: 14 Dec 2012 13:22
by CiviC
Als ik probeer om links naar andere onderwerpen aan te klikken in posts, krijg ik altijd de hele forum layout ipv de het topic wat ik wil bezoeken.
Dit is met Chrome en Firefox!

Wat kan ik daar aan doen?

Groeten Chris.

Re: links laten openen in nieuw venster

PostPosted: 14 Dec 2012 14:17
by MyHCH
CiviC wrote:Als ik probeer om links naar andere onderwerpen aan te klikken in posts, krijg ik altijd de hele forum layout ipv de het topic wat ik wil bezoeken.
Dit is met Chrome en Firefox!
Ik denk dat iedereen dat heeft. De url van het forum is namelijk veranderd: /forum staat er niet meer achter. Dus als je op dit moment een link aanklikt die niet de laatste 2 weken is aangemaakt dan gaat dat verkeerd. Misschien is er met een 'find and replace' een en ander snel te repareren; als moderator lukt mij dat helaas niet (zonde elk bericht afzonderlijk te moeten editten...).

Re: links laten openen in nieuw venster

PostPosted: 16 Dec 2012 15:55
by JeroenE
MyHCH wrote:Dus als je op dit moment een link aanklikt die niet de laatste 2 weken is aangemaakt dan gaat dat verkeerd.
Oepsie, dat moest ik nog aanpassen. Nu zou het weer moeten werken.

Re: links laten openen in nieuw venster

PostPosted: 17 Dec 2012 09:40
by CiviC
Hoi Jeroen,

Het werkt weer! top gedaan!

Groeten Chris



JeroenE wrote:
MyHCH wrote:Dus als je op dit moment een link aanklikt die niet de laatste 2 weken is aangemaakt dan gaat dat verkeerd.
Oepsie, dat moest ik nog aanpassen. Nu zou het weer moeten werken.