HIH Auto van het jaar!

Alle nieuws en informatie, afkomstig van Honda.

HIH Auto van het jaar!

Postby Bennink » 04 Nov 2009 08:26

Nou ja, in Japan dan ;-)

Check: http://www.hondahybridclub.nl/?p=78

Honda Nederland wrote:Schiphol-Rijk, 2 november 2009 – Wereldwijd gooit Honda hoge ogen met de eerder dit jaar geïntroduceerde Insight. Zowel in Japan als in diverse Europese landen is het één van de bestverkochte hybrideauto’s. Voor de Japan Automotive Hall of Fame reden genoeg om de Honda Insight uit te roepen tot Auto van het Jaar 2009-2010.

Voor de Honda Insight is deze prestigieuze verkiezing opnieuw een bevestiging dat de hybridetechniek op dit moment dé oplossing is in de zoektocht naar duurzame en betaalbare vormen van mobiliteit. De gunstige prijsstelling was voor de deskundige jury van de Japan Automotive Hall of Fame dan ook een belangrijk criterium om de Honda Insight te onderscheiden met de titel Auto van het Jaar. Ook was de jury onder de indruk van de wijze waarop de Honda Insight aansprekende prestaties combineert met milieubewuste eigenschappen, terwijl de hybridetechniek van het IMA-systeem vooral uitblinkt door een comfortabel rijgedrag en een laag brandstofverbruik.

Als non-profitorganisatie werd de Japan Automotive Hall of Fame ruim negen jaar geleden in Tokyo opgericht om ontwikkelingen in de Japanse auto-industrie te stimuleren. Een select gezelschap van mensen die in dit opzicht een grote rol hebben gespeeld, trad sindsdien toe tot de Hall of Fame. Zo werd Soichiro Honda, de in 1991 overleden oprichter van Honda, in 2001 postuum opgenomen in deze eregalerij. Elk jaar kent de Japan Automotive Hall of Fame de titel Auto van het Jaar toe, een onderscheiding die Honda eerder in de wacht sleepte met onder meer de Jazz, de Civic en de Accord.
Voordeligste hybride van Nederland

Voor de nieuwe Insight heeft Honda ook in Nederland een gunstige prijs gerealiseerd. Een vanafprijs van 19.950 euro maakt de Insight zelfs tot de goedkoopste hybrideauto op de Nederlandse markt. Een knappe prestatie, met behalve de consument ook het milieu als grote winnaar. Met de Insight slaat Honda een brug tussen plezierige rijeigenschappen en comfort enerzijds, en milieubewuste mobiliteit anderzijds. De Honda Insight onderscheidt zich namelijk met een opvallend laag brandstofverbruik van 1 op 22,7 (4,4 l/100 km), met een zeer gunstige CO2-uitstoot van 101 g/km. Ondanks zijn voordelige prijs is ook de standaarduitrusting van de Insight van hoog niveau. Automatische airconditioning is standaard, evenals elektrisch bedienbare zijruiten, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, stabiliteitscontrole (VSA) en een in hoogte en lengte verstelbaar stuurwiel.
Reed Insight: Image
Rijdt nu: Renault Mégane.
User avatar
Bennink
Administrator
 
Posts: 3811
Joined: 10 Jun 2008 18:02
Location: Deventer
Huidige auto: Renault Megane

Return to Nieuws & Informatie

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron