Page 1 of 1

IMA lampje

PostPosted: 12 May 2014 12:31
by happynl
Ik heb een Honda Civic Hybride IMA uit 2005 met 260000 km op de
teller. Sinds kort heb ik een vervelend probleem dat het storingslampje
van de IMA gaat branden. Ik heb de computer een aantal keren
laten resetten bij de Honda dealer maar het probleem komt steeds terug.
De meter voor de batterij is helemaal vol en de verbuikscijfers (4.9 liter per 100 km)
zijn zeer goed te noemen. Heeft iemand een idee/suggestie wat ik het
beste kan doen ? De Honda dealer heeft wel een diagnose code maar kan het
probleem niet direct oplossen zonder uren te zoeken. Graag jullie reactie.
Alvast bedankt !

Re: IMA lampje

PostPosted: 12 May 2014 13:21
by civicmobiel
happynl wrote:Ik heb een Honda Civic Hybride IMA uit 2005 met 260000 km op de
teller. Sinds kort heb ik een vervelend probleem dat het storingslampje
van de IMA gaat branden. Ik heb de computer een aantal keren
laten resetten bij de Honda dealer maar het probleem komt steeds terug.
De meter voor de batterij is helemaal vol en de verbuikscijfers (4.9 liter per 100 km)
zijn zeer goed te noemen. Heeft iemand een idee/suggestie wat ik het
beste kan doen ? De Honda dealer heeft wel een diagnose code maar kan het
probleem niet direct oplossen zonder uren te zoeken. Graag jullie reactie.
Alvast bedankt !

Beetje vreemd dat de dealer wel een storingscode heeft, maar geen oplossing weet :?:

Re: IMA lampje

PostPosted: 12 May 2014 13:38
by MyHCH
Inderdaad raar. Ik zou proberen of je de diagnosecode zelf kan vinden via internet. Er staat heel veel online; vast ook wel Amerikaanse fora met daarop jouw storing en hoe deze te verhelpen. Dan ben je zelf even aan het zoeken, maar hoeft de dealer dat niet te doen. Je kan ook nog altijd naar een andere dealer gaan (gewoon opbellen, de storingscode geven en vragen wat het kost om te verhelpen).
Aan de andere kant: als de auto normaal blijft rijden en het verbruik goed blijft, dan zal het wel meevallen met de ernst van de storing.

Re: IMA lampje

PostPosted: 12 May 2014 14:12
by happynl
Dank voor je reactie ! Mijn Honds blijft goed rijden met dat lampje maar
ben gewoon bang voor blijvende schade bv. aan het accupack

Re: IMA lampje

PostPosted: 12 May 2014 19:09
by RedDevil
Laat je 12 volt accu eens doormeten, dit soort problemen worden gek genoeg soms veroorzaakt doordat de 12V accu te weinig spanning heeft.
De electronica die het IMA systeem bestuurt draait op de 12 Volt van de loodaccu namelijk.
Als je loodaccu oud is zou ik beginnen met die te vervangen.

Wat je kan doen als je een lader of startkabels en een andere auto bij de hand hebt:
Zet het contact aan met de motor uit, maar al je lampen brandend en de radio en achterruitverwarming en zo.
Dat is een flinke belasting maar een gezonde accu houdt dat makkelijk 5 tot 10 minuten vol.
Als binnen een paar minuten de spanning zakt en alles op tilt vliegt, zet dan meteen weer alles uit, wacht een minuut, start de auto (meestal is de accu nog niet helemaal leeg, en die trekt dan weer bij).
Lukt dat starten niet dan heb je je lader of de startkabels nodig...
Maar dan weet je dat je loodaccu vervangen moet worden.

Re: IMA lampje

PostPosted: 13 May 2014 06:58
by happynl
Dank je RedDevil, ik heb een nieuws accu van Honds gekregen
dus doe moet optimaal werken. Ik ga in elk geval met je advies aan de slag. Bedankt !