IMA defect ??? GEEN EEN STREEP

Eigen ervaringen met het rijden, autotests en het verbruik van de Civic Hybrid.

IMA defect ??? GEEN EEN STREEP

Postby skmerhai » 21 May 2013 15:28

Beste forumleden,

Ik ben net lid van dit forum, en heb gelijk een vraagje.

Ik heb mijn mijn auto ( hybrid civic 2009 ) van de week op de snelweg helemaal geen batterij meer gehad.
Er was geen een streep meer in het scherm. Ik zou graag weten of iemand hier ervaring mee heeft.
Hij gaat wel bijna dagelijks ( iedere keer dat ik er mee rij ) van 8 strepen naar 1 en dan weer rap naar de 7/8

Ik heb al een dealer update gehad 2 weken terug. Ik heb de auto nu 5 weken in bezit maar dit zit me toch niet lekker.
Ze gaven aan alleen als het IMA lap gaat branden er een nieuwe accu in kon komen, en ze konden het systeem ook niet uitlezen.

Het is toch niet de bedoeling dat de batterij iedere keer weer oplaad en leegloopt. Ik word er een beetje misselijk van.

Kan ik stappen ondernemen mocht van Nieuwenkerk ( handa dealer ) mij niet verder willen helpen ?

Graag hoor ik van jullie.

Mvg
Suniel
skmerhai
 
Posts: 9
Joined: 13 May 2013 12:57
Huidige auto: Honda Civic Hybrid

Re: IMA defect ??? GEEN EEN STREEP

Postby Ken » 21 May 2013 15:41

Je hebt nu dagelijks een re-gen. Het IMA lampje zal binnenkort gaan branden. Dan kan je een nieuwe accu claimen bij de Honda dealer. Je moet wel minder dan 160.000km op de teller hebben staan.
Ken
 
Posts: 131
Joined: 11 Jan 2012 14:29
Huidige auto: Honda Civic Hybrid 2009

Re: IMA defect ??? GEEN EEN STREEP

Postby RedDevil » 21 May 2013 15:51

Is je gewone accu wel goed? Als die te weinig spanning levert dan kan de IMA computer de status van de accu niet bijhouden.
De IMA kan de acculading niet rechtstreeks meten maar bepaalt die aan de hand van je gebruik. Merkt de computer dat het niet klopt dan krijg je een zogenaamde 'forced regen'; van 'vol' naar 'leeg' en weer 'vol'.
Het kan zijn dat je IMA accu de geest geeft, maar het kan ook de kleine accu onder de motorkap zijn, want die stuurt de IMA aan.

Als je met de lichten aan de motor stopt en de lichten worden ineens een stuk minder fel, dan komt dit hws. door de kleine accu en is als je die laat vervangen ook meteen je IMA probleem verholpen.
2011 HIH Elegance Image => Image over 138.983 km.
Image
User avatar
RedDevil
 
Posts: 615
Joined: 23 Oct 2012 20:49
Location: A2, A12, A27
Huidige auto: Honda Insight Hybrid Elegance met Accord toeter, grille block, Green Oil, Waxoyl, UltraGauge, LED & Xenon

Re: IMA defect ??? GEEN EEN STREEP

Postby Bluelabel » 21 May 2013 15:54

Hallo allen,

Laatst had ik ook een stukje bij het 'voorstellen' gepost, dat ik zo nu en dan ook een IMA lampje had branden.
Zojuist bij de dealer geweest, konden niks vinden en moest terug komen zodra het lampje zou branden, waarna zij hem konden uitlezen met de motor draaiend.
Ik een rondje gereden, IMA aan na 3 a 4 km, en terug naar de dealer.. juist, accu moet vervangen worden.
Nu is het alleen zo, dat ik één dezer dagen terug gebeld word, omdat er een 'expert' van Honda zelf zou komen kijken, en de auto terug gaat naar Honda zelf???
Is dit een beetje geloofwaardig? :/ lijkt mij namelijk dat zij gewoon een accu krijgen van Honda, hem monteren, en klaar of...?

Groetjes Benny

p.s. de auto komt uit 2009 (bekend accu probleem als ik het zo lees) en heeft net de 104.000 km gepasseerd.
Bluelabel
 
Posts: 10
Joined: 15 May 2013 23:29
Huidige auto: Honda Civic Hybrid

Re: IMA defect ??? GEEN EEN STREEP

Postby HCH-CH » 21 May 2013 16:28

Als de dealer geen echte Honda-dealer is, dan geloof ik het wel. Anders heb ik ook een vraagtekentje, maar aan de andere kant moet de Importeur ook ergens zijn kennis opdoen. Misschien wil die wel weten hoe zo'n 2009 accu in hemelsnaam 100000 km mee kon gaan.
ch
User avatar
HCH-CH
 
Posts: 316
Joined: 06 May 2009 13:38
Location: Hoorn nh
Huidige auto: Honda Civic 1.3 DSi i-VTEC Hybrid 2008

Re: IMA defect ??? GEEN EEN STREEP

Postby skmerhai » 21 May 2013 16:52

Bedankt voor al die snelle reacties,

Ik zal straks tijdens het naar huis rijden kijken of mijn lampen inderdaad minder fel gaan branden. Dit is mij niet opgevallen.
Het kan toch niet dat mijn accu iedere dag naar 1 gaat om vervolgens binnen de 3km weer naar 8 blokjes te gaan.

Ik rij heel normaal wat ik doe mn best om zuinig te rijden. Ik ga altijd niet overdreven naar de maximum snelheid ( 50 / 80 / 100 / 120 )
en ik probeer zoveel mogelijk elektrisch rijden te vermijden ivm telkens weer dat opladen gedoe !

Maar de 0 blokjes is niet te verklaren ? Want ik schrok er wel een beetje van. Dealer geeft aan IMA te vervangen alleen wanneer het lampje brandt. Ik heb foto's genomen van de kilometer standen vb.
3,1 km op teller - 2 blokjes
4,5 km op teller - 4 blokjes
5,2 km op teller - 8 blokjes

Is toch wel erg vreemd dat binnen 2,1 km een accu helemaal vol is geladen ????

Morgen ga ik Honda NL bellen, want de dealer heeft geen zin. Desnoods rechtsbijstand want ik heb bewijzen. Het is denk ik niet de bedoeling op iets te gaan wachten terwijl er bewijs is van een niet deugdelijk product ??

Tevens heeft de auto helemaal geen power bij optrekken en ik lijk wel een opa als ik aan het inhalen ben zo af en toe. Dan gebruik ik de S stand maar dat helpt ook niet veel.

5weken nu de auto in bezit...pfffff
skmerhai
 
Posts: 9
Joined: 13 May 2013 12:57
Huidige auto: Honda Civic Hybrid

Re: IMA defect ??? GEEN EEN STREEP

Postby MyHCH » 21 May 2013 19:12

Als je accu ineens naar 0 streepjes gaat, dan is er echt iets mis met je accu. Normaal gesproken houdt de assist al op als er 4 of 5 streepjes staan en krijg je een noodlading als er 2 streepjes over zijn. 0 streepjes duidt op een ernstige misrekening van de computer of op een tot op de draad versleten accu. Het is daarom heel raar dat het IMA lampje niet gaat branden. Daarom de volgende vraag: als je de contactsleutel naar de ON stand draait en je start nog niet, brandt het IMA lampje dan wel? Want het kan natuurlijk ook zo zijn dat het lampje defect is of - erger - dat iemand het lampje heeft afgeplakt om een storing te verdoezelen.
Overigens kan de dealer, of het lampje nu brandt of niet, wel via de computer controleren hoe groot het verschil tussen een helemaal volle en helemaal lege accu is. Officieel zullen ze dat niet tegen je zeggen en krijg je te horen dat ze alleen iets kunnen doen als het lampje brandt. Toch ziet de dealer echt al lang aankomen dat er toch een nieuwe accu in komt.
Van Nieuwkerk is trouwens wel een goede, met je meedenkende dealer. Misschien hebben ze van de importeur te horen gekregen dat er te vaak een accu vervangen wordt?

In het geval dat je auto echt anders gaat rijden (gevaarlijk traag bijvoorbeeld) dan kun je altijd aanspraak maken op de rechtsbijstand (of je neemt een Tros Radar tas mee :D ). Je zou kunnen zeggen dat je de aankoop ongedaan wilt maken omdat de auto niet voldoet aan de verwachtingen die je vooraf en na de proefrit had. Misschien helpt dat om het vervangen van de accu wat vlot te trekken.

In elk geval veel sterkte. Met een goede accu is het een heel fijne auto.
2019 Jazz:Image > 5.000 km
2017 Jazz:Image over 68.830 km
2014 Civic:Image over 104.094 km
2010 Jazz:Image over 102.170 km
2007 HCH: Image over 83.077 km
User avatar
MyHCH
Moderator
 
Posts: 848
Joined: 23 Jun 2008 18:44
Location: Vleuten
Huidige auto: Honda Jazz 1.5 CVT Dynamic

Re: IMA defect ??? GEEN EEN STREEP

Postby skmerhai » 22 May 2013 13:04

Hoi,

Ik heb even de tips van MyHCH nagelopen :

Ima brand wel als ik contact aanzet, er zit ook geen sticker op die het verdoezeld.

Ik heb vanochtend honda importeur opgebeld, en zij hebben nu inmiddels contact opgenomen met van NIeuwenkerk. Deze zal me terug bellen. Importeur geeft aan dat ze alleen wat kunnen doen als ze gegevens krijgen van de dealer. Ze hebben daar niemand die van techniek afweet, want dat zijn de dealers geven ze aan...... :shock:

Is het mogelijk om een koop terug te draaien ?? Ik heb de auto nu 6 weken in bezit. Ik heb er geen moment met plezier in gereden aangezien ik al gelijk terug moest omdat de banden uitgelijnd moesten worden en de auto naar rechts trok.

Ook doet de stadslicht het af en toe niet ( tikje op koplamp en t is gefixt ) maar daar heb ik zo een vrij nieuwe auto niet voor gekocht om iedere keer koplamp tikje te geven !!

Tevens heeft in de rechterwielkast een soort van roestvorming en heb ik een rare getik gehoord vanuit de motor ( vooral als deze koud is )

Ik denk maar dat ik rechtsbijstand ga inschakelen....Weet ook niet hoe ik verder moet. Ik heb alle bewijzen ( binnen 2,1 km van 1 blok naar 8 )

Denken jullie dat dit de moeite waard is ?

Mvg
skmerhai
 
Posts: 9
Joined: 13 May 2013 12:57
Huidige auto: Honda Civic Hybrid

Re: IMA defect ??? GEEN EEN STREEP

Postby MyHCH » 22 May 2013 18:28

Heb je de auto bij Van Nieuwkerk gekocht of ergens anders? Die kleine puntjes (nieuw lampje in het stadslicht bijvoorbeeld) zijn erg eenvoudig te fixen. De tik zijn waarschijnlijk de injectoren; dat is normaal en kan geen kwaad. Dus dat kan eigenlijk geen reden zijn om de koop terug te draaien. Het niet rijden zoals verwacht door een 'dode accu' echter wel, maar als de importeur een beetje druk uitoefent en de dealer 'm vervangt is dat ook opgelost. Je bent als klant wel verplicht de dealer / importeur de kans te geven het op te lossen.
Wat ik nog niet snap: heb je een proefrit gemaakt voordat je de auto kocht? Een helemaal dode accu en naar rechts trekken zou je toch moeten merken en dat is niet iets wat in 6 weken zomaar vanzelf kan ontstaan.

Ik heb ongeveer hetzelfde aan de hand gehad toen ik mijn HCH van 2007 inruilde op een nieuwe van 2010. Die was nieuw en had al problemen; bovendien reed het veel minder fijn dan het oude model: hobbelen, kraken op drempels, wekelijks noodladingen. Na 4 keer terug te zijn geweest waarbij men telkens er wel iets aan probeerde te doen, was ik klaar met die auto. Na veel onderhandelen met de dealer was toen de oplossing om 'm in te leveren en een andere uit te zoeken. Dat heeft zowel de dealer als mijzelf helaas wel wat gekost.

Sterkte ermee!
2019 Jazz:Image > 5.000 km
2017 Jazz:Image over 68.830 km
2014 Civic:Image over 104.094 km
2010 Jazz:Image over 102.170 km
2007 HCH: Image over 83.077 km
User avatar
MyHCH
Moderator
 
Posts: 848
Joined: 23 Jun 2008 18:44
Location: Vleuten
Huidige auto: Honda Jazz 1.5 CVT Dynamic

Re: IMA defect ??? GEEN EEN STREEP

Postby MyHCH » 29 May 2013 06:58

En? Zit er al schot in de zaak?
2019 Jazz:Image > 5.000 km
2017 Jazz:Image over 68.830 km
2014 Civic:Image over 104.094 km
2010 Jazz:Image over 102.170 km
2007 HCH: Image over 83.077 km
User avatar
MyHCH
Moderator
 
Posts: 848
Joined: 23 Jun 2008 18:44
Location: Vleuten
Huidige auto: Honda Jazz 1.5 CVT Dynamic

Re: IMA defect ??? GEEN EEN STREEP

Postby Bluelabel » 29 May 2013 22:47

Bij mij iig niet :)

Heb vandaag de dealer weer gebeld, die had nog niks van Honda vernomen???
Gevraagd welke Honda dealer dit oppakt, dit blijkt Brockhoff in Almere te zijn.
Morgen ga ik hun zelf bellen, kijken wat Brockhoff zegt..

P.s. dit is niet mijn topic, echter wel hetzelfde probleem. IMA Defect
Bluelabel
 
Posts: 10
Joined: 15 May 2013 23:29
Huidige auto: Honda Civic Hybrid

Re: IMA defect ??? GEEN EEN STREEP

Postby skmerhai » 06 Jun 2013 09:20

Hey was er even tussen uit,

Ik heb contact gehad en heb de volgende stappen ondernomen :

1) rechtsbijstand ingelicht (centraal beheer achmea) over de situatie waar ik in zit....
2) Honda NL importeur opgebeld en verhaald gedaan. Deze zouden oplossing gaan zoeken en ik zou terug gebeld worden (met spoed ) door van Nieuwenkerk....2 dagen later geen gehoor dus zelf opgebeld. Ze vonden het vreemd dat ik niet was gebeld (intern miscommunicatie) en de oplossing is dat ik nu de volgende week dinsdag mijn auto wegbreng en dat ze ernaar gaan kijken ( nogmaals ) maar nu met een specialist ( van de honda ofzoiets)...

Honda NL heeft mij wel laten weten de zaak serieus te nemen en hier een oplossing voor te gaan zoeken en ik dus afwachten in spanning....Ik vind de dealer wel wat nalatig in het contact opnemen met zijn klanten, aangezien ik wel met een probleem zit..

Ik heb de dealer laten weten dat mijn rechtsbijstand de zaak in behandeling heeft genomen ( ze zijn dus op de hoogte ) en dat al mijn mails nu naar hun zijn doorgestuurd. Ik neem nu alleen contact op per mail zodat ik alles zwart op wit heb ( bewijs)

Ik hoop dat we eruit komen, aangezien ik nu echt gewend ben aan de civic en voor de rest ik er geen problemen mee heb...

Trouwens MYHCH..Ik heb nog een vraag voor jou ( denk dat jij dat wel weet)...Welke lampjes moet ik in de interieurverlichting plaatsen....Het zijn buisjes maar ik weet niet de mm of welke type....Er is er een stuk en ik wil ze alle 3 vervangen door led..

Gr Suniel
skmerhai
 
Posts: 9
Joined: 13 May 2013 12:57
Huidige auto: Honda Civic Hybrid

Re: IMA defect ??? GEEN EEN STREEP

Postby MyHCH » 06 Jun 2013 10:24

Hopelijk worden jullie het dinsdag eens en krijg je gewoon een nieuwe accu (zoals het hoort).
Die buislampjes: ik heb geen idee. In het boekje staat vast wel een type genoemd.
2019 Jazz:Image > 5.000 km
2017 Jazz:Image over 68.830 km
2014 Civic:Image over 104.094 km
2010 Jazz:Image over 102.170 km
2007 HCH: Image over 83.077 km
User avatar
MyHCH
Moderator
 
Posts: 848
Joined: 23 Jun 2008 18:44
Location: Vleuten
Huidige auto: Honda Jazz 1.5 CVT Dynamic

Re: IMA defect ??? GEEN EEN STREEP

Postby soeperbaby » 06 Jun 2013 13:52

skmerhai wrote:Hey was er even tussen uit,

Trouwens MYHCH..Ik heb nog een vraag voor jou ( denk dat jij dat wel weet)...Welke lampjes moet ik in de interieurverlichting plaatsen....Het zijn buisjes maar ik weet niet de mm of welke type....Er is er een stuk en ik wil ze alle 3 vervangen door led..

Gr Suniel


Dit zijn 31mm festoon lampjes.

Veel succes met je auto!
soeperbaby
 
Posts: 9
Joined: 28 Feb 2013 00:12
Huidige auto: Honda Civic Hybrid 2008

Re: IMA defect ??? GEEN EEN STREEP

Postby Bluelabel » 07 Jun 2013 02:09

Ben jammer genoeg nog geen stap verder :( word zeer slecht geholpen door de garage waar ik mijn civic heb gekocht.
Honda zelf heeft nog wel contact opgenomen, om te vragen hoe het afgelopen is.
Nou, nog niet dus... als het goed is, word ik vandaag gebeld, en anders ga ik zelf (weer) even langs.
Jammer genoeg is na mijn laatste bezoekje de verstandshouding erg verslechterd doordat meneer tegen mij loog.
Erg vervelend allemaal, zal zodra alles achter de rug is, alles even posten wat ik heb..
Tot nu toe, jammer genoeg, nog geen stap verder, en wordt het bij mij denkelijk ook de rechtsbijstand, hetzij Bovag.

EDIT: Mijn probleem is opgelost :)
Nadat ik in Purmerend bij Adrie Jonk ben geweest, is mijn accupakket vervangen na de software update.
Ook werden mijn nummerplaathouders (die wit waren bij Occasion Totaal :/) vervangen voor mooie honda platen, en werd er gelijk kosteloos een schroef uit mijn band gehaald (had dit niet opgemerkt).
Tevens werd de auto ook nog even door de wasstraat gehaald, voordat ik mijn auto terug kreeg!!
Keurige service, en rijd voortaan wel even iets verder dan Lelystad :)

Groetjes Benny
Bluelabel
 
Posts: 10
Joined: 15 May 2013 23:29
Huidige auto: Honda Civic Hybrid


Return to Civic Hybrid - Verbruik en (rij)ervaringen

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests