Page 1 of 1

Misschien geen kilometerheffing voor hybrides?

PostPosted: 04 Dec 2009 09:17
by Bennink
AutoBlog meldt: Toch geen kilometerheffing op hybride auto?

autoblog.nl wrote:Het is eigenlijk te gek voor woorden. Je wordt als hybride-rijder al bijna verplicht om in een lelijke auto te rijden, maar het lijkt er tevens op dat je straks al je fiscale voordeeltjes kwijt bent. In het huidige plan voor kilometerheffing is het de bedoeling dat bezitters van een hybride auto net als iedereen het volle pond gaan betalen. Maar als het aan de linkse rakkers van de SP ligt dan gaat dat veranderen, mensen die in een hybride auto rijden zouden straks geen heffing hoeven te betalen.

De partij roept minister Eurlings op om de heffing voor deze groep te schrappen, zo schrijft de Telegraaf: “De minister presenteert zijn filebelasting als goede milieumaatregel, maar zelfs de meest milieuvriendelijke autorijders gaan erop achteruit!” Zo klaagt SP-Kamerlid Roemer.


Link: AutoBlog.nl / Toch geen kilometerheffing op hybride auto?

Re: Misschien geen kilometerheffing voor hybrides?

PostPosted: 04 Dec 2009 10:57
by wlunchi
Mijn eerste ingeving is "Eerst zien dan geloven".

Ik moet over 2.5 jaar pas een nieuwe auto bestellen, dus nu hopen dat ze dan wel iets concreets weten over de nieuwe rekeningrijden principe.

Re: Misschien geen kilometerheffing voor hybrides?

PostPosted: 04 Dec 2009 11:21
by Energy1982
Idd. Eerst zien, dan geloven. Als leaserijder ook wel handig om te weten, voor het geval je de auto ooit zou willen overnemen.

Ben trouwens ook benieuwd hoe ze dat gaan doen bij leaseauto's. Gaat de leasemaatschappij het kilometerheffingstarief in het leasebedrag meenemen bij het aantal km per jaar of word dit apart doorberekend naar de leasenemer (werkgever).

Re: Misschien geen kilometerheffing voor hybrides?

PostPosted: 04 Dec 2009 12:23
by kiprich
Ik verwacht dat (als alles doorgaat uiteraard met die kilometerheffing), deze kosten per km worden doorbelast in de prijs van het leasecontract, net als nu ook al gebeurd met de brandstoffen. Je sluit een contract af voor 40.000km, en daarbij berekent de leasemaatschappij een bepaalde hoeveelheid brandstof bij (en dan dus ook de heffing).

Maar goed... elke heffing die ze op de hybrides (en de andere 0% auto's zoals de Fiat 500) leggen is er 1 teveel, aangezien je vanaf januari geen BPM en wegenbelasting meer hoeft te betalen voor deze auto's. Je weet wel... dat lokkertje waarom iedereen deze auto's aan het rijden is :)

Re: Misschien geen kilometerheffing voor hybrides?

PostPosted: 04 Dec 2009 14:10
by matrox
Al wat hieruit blijkt is dat er nog steeds wordt nagedacht over de vorm van de invoering. LIjkt me normaal. Het valt niet mee om alle haken en ogen in één keer te overzien. Nu maar zien of er ook ruimte is voor discussie of dat Eurlings als een soort Donner als een soort autist zijn eigen idee hoe dan ook doordrukt.